lördag 23 maj 2009

Öga mot öga med min egen alkoholiserade blick

Avfärd kl: 05:51
Längd: 15,19 km
Tid: 2"11"43
Antal steg: 15 829
Väder: Skitfin sommarmorgon. Eller sen sommarnatt. Välj själv.
Vikter: 4 kilo totalt. 1 kilo på varje fotled och 1 kilo på varje handled.
Kläder: Långa byxor, långärmad t-tröja och kortärmad t-tröja över.
Runda: Långa Hisingen.

Det är sån jävla skillnad, trots att vi är där samtidigt. Och det är sån jävla skillnad, trots att JAG var där alldeles nyss. Att komma ut riktigt, riktigt tidigt på en lördagmorgon, innebär att de som gör andra saker än att promenera ihjäl sig ohemutligt tidigt kanske fortfarande är uppe sedan dagen innan. Att möta dessa, även om det inte handlar om ett regelrätt möte utan snarare en passering, är lite läskigt. Att se fyllan, ibland glädjen men för det mesta desperationen och sorgen i ögonen på dem och samtidigt komma ihpg att det för inte alls så länge sedan (och ibland förtfarande) var jag. Jag är inte så jävla mycket bättre nu, i andras ögon, men i mina egna.

Och det är bisarrt att ställas öga mot öga med den blick som var en själv, när man så tydligt ser hur förvirrad den är.

Men, sedan ser man det här och då tycker man det är värt det igen:



Göteborg är så fint. Speciellt från Älvsborgsbron kl halv sju på morgonen.

Sitter förresten i en bil och bloggar. Känner mig så jävla IT.
Rullar ALLDELES strax över norska gränsen och då blir det väl vansinnigt dyrt att använda mitt mobila 3-bredband så jag måste nog vara klar nu.

Skall försöka ta mig ut här imorgon bitti och återkomma om detta imorgon. Om det nu är något att prata om. Att promenera i Sarpsborg alltså. Men, annars säger jag väl DET helt enkelt.



Boom. Ikväll blir det RAWK i Norge. Skall bli kul.



fredag 22 maj 2009

Han skulle nita honom med baseballträ!

Avfärd kl: 07:30 + 20:22
Längd: 15,01 km + 4.10 km
Tid: 2"08"59 + 0"40"32
Antal steg: 15 642 + 4 258
Väder: Uppehåll mest hela vägen, riktigt regn sista kilometern + skitfint sommarkvälls-väder.
Vikter: 4 kilo totalt. 1 kilo på varje fotled och 1 kilo på varje handled.
Kläder: Långa byxor, kortärmad t-tröja och vindjacka + samma - vindjacka.
Runda: Långa Hisingen + Valand - Dr Fries Torg

Kom iväg i morse och var med om en sjuk grej. 

Jag hann komma till Hagakyrkan när en snubbe i en bil blev väldigt irriterad på en cyklist. VÄLDIGT irriterad, för han tvärnitade, parkerade sin rätt många år gamla BMW på trottoaren och hoppade ut med ett basebollträ i näven (!) och skulle helt tydligt ge den stackars cyklisten en omgång. Jag och en annan morgonpigg vägslitare stannade till, såg det och var väl båda två beredda att hoppa in och hjälpa till, men efter lite underlig tvekan hoppade den mycket förvirrade och extremt förargade bilisten in i bilen igen utan att ha gjort något på cyklisten och drog iväg med en rivstart. 

Vem har baseballträ med sig i bilen liksom? Läskigt.

Senare, nu ikväll, så gick jag en sväng upp till gitarristen Max och lånade hans bil. En liten kortis upp till Guldheden bara. Det var extremt skönt att komma ut på kvällen också. det är ju sommar nu. Kvällarna är fantastiska.

Fick syn på en riktig guldklimp på vägen upp nu ikväll. 
Alla med någonlunda bilintresse har väl observerat att det rullar ett bra gäng Audi A5:or i Göteborg nu. Jag tycker mig nästan se en eller ett par varje dag, men jag hade tills idag bara lyckats få se EN ENDA S5:a (en röd, på lång avstånd) men idag stod det en på vägen upp till Max. 

Jävlar. Grym. Vill. Ha.




Imorgon skall vi spela i Norge, i Sarpsborg. Skall ta en promenad där på söndag så får vi se vad det har att erbjuda....


Boom.

onsdag 20 maj 2009

Vad är det du sysslar med, din idiot? Del 2

Avfärd kl: 06:25
Längd: 15,1 km
Tid: 2"07"55
Antal steg: 15 780
Väder: Regn första halvan av sträckan, uppehåll andra.
Vikter: 4 kilo totalt. 1 kilo på varje fotled och 1 kilo på varje handled.
Kläder: Långa byxor, kortärmad t-tröja och vindjacka.
Runda: Långa Hisingen.


När man är ute och går som en tok så upptäcker man snart något som är sjukt viktigt:

Utrustningen.

Nu låter det väldigt jag-är-minsann-så-jävla-professionell att kalla det "utrustning" men det är väl det bästa ordet jag finner för att beskriva vad du använder dig av när du är ute och går. Det är nämligen så att har du till exempel fel skor - då går du inte långt för snart har du kanske inte bara skavsår utan kanske trasiga fötter. Har du fel kalsonger - då går du kanske längre om du är en hård jävel - men med förbannat mycket skavsår i skrevet, eller "infanteri-eld" som det i många år har kallats inom försvaret. Har du inte riktigt rätt kläder i övrigt så kan det vara så enkelt att du blir alldeles för varm eller alldeles för kall och bara tröttnar på hela skiten. Så, det är väldigt viktigt vad du använder. Så för att kunna genomföra så många steg som möjligt är det väldigt, väldigt viktigt att du har rätt grejer. Jag har testat mig fram under lång tid och hittat vad som funkar för mig och det skall jag visa lite nu. Men märk väl: det behöver inte var rätt för dig. Det här är vad som fungerar väldigt bra för mig.

Skor: Det kanske viktigaste är nog skorna. Har du inte rätt skor för dig så kommer det helt enkelt inte att fungera. Jag använder ett par Fox Racing "Innovator"-skor. De är förbannat bra för mig. Hårda så de ger tryggt stöd åt foten men inte så att de blir obekväma och med en skön liten detalj, nämligen att de inte går att knyta "isär". Tungan på skon är liksom del av skon så även om skorna inte är knutna så sitter de jämnt och skönt på foten och det blir aldrig några knöliga delar som irriterar ihjäl dig när du promenerar.




Vikter: När jag går nuförtiden har jag ett kilo på varje extremitet. Detta för att hela tiden försöka belasta kroppen mer och mer. När jag började gå ordentligt i januari så hade jag inga vikter alls, då var det alldeles tillräckligt att bara gå två timmar varje morgon, men efter en månad elles så började jag köra med ett kilo på varje fotled. Och för ett par veckor sedan började jag köra med ett kilo på varje handled också. Det sistnämnda måste jag säga är en riktigt bra grej. Helt plötsligt aktiveras överkroppen på ett HELT annat sätt och jag märker tydliga resutat. 

Vikterna i sig är två par gamla grejer jag burit på länge, ett par "Skipsport" och ett par "Andy". 



Något som bör nämnas när det gäller vikter är att du skall var noga med hur "långa" de är. Alltså hurivida de kommer räcka runt fot eller handled. Gör de inte det kommer de GARANTERAT skapa sår på dig och det är ytterligare en sak som kommer få dig att stanna hemma. Jag använder mina "Skipsport" runt fotlederna, eftersom de är längre (se bild). De blåa "Andy"-vikterna fungerar inte alls runt fotlederna och jag var ändå tvungen att knyta på delar av en gammal tröja för att kunna ha dem runt handlederna. (Man undrar lite vad de funderar på när de skapar sådana produkter. Hur kan man INTE tänka på att de skall nå hela vägen runt och vara bekväma? Helt världsfrånvänt enligt mig.)

Under: Det är ju som jag tidigare nämnt ganska relevant vad du har närmast kroppen och de delar av denna som rör sig. Jag har hittat ett par kalsonger (som jag råkar ha 5 par av) som tillsammans med ett par enkla billiga tajts från Stadium ger precis rätt "stöd" (det där lät lite... ja.) och gör att det aldrig blir skavsår. Det tar tid att hitta fram till rätt kombination när det gäller det här men det är SÅ jävla viktigt. Jag vet ju inte hur det är för er tjejer men för oss killar är det mycket som måste sitta på rätt plats.
Tips: Börjar du få skavsår, sluta gå DIREKT! Det kommer bara bli värre och värre och när du komemr hem och duschar så blir det ÄNNU värre så något som känns som nästan ingenting när du är ute blir snabbt en anledning att inte kunna gå nästa eller kanske till och med ett PAR dagar framöver. Jag bruker använda lite Helosan eller Idomin-salva om det dyker upp något.
Sorry om jag gett lite med information än ni ville ha nu, men det är viktiga grejer det här. Och bara för att göra det värre avslutar jag med en bild på mina mycket slitna, välanvända och äckliga tajts.



Ni skulle se mig i de här. Fy fan säger jag bara. Man är INTE het i tajts. Det lovar jag dig. =)


Utanpå: Återkommer om detta i ett inlägg snart. Måste springa till min farmor nu. Hon skall spela bingo med mig. Och det blir första gången för mig kan jag säga. Jösses.


Boom.

tisdag 19 maj 2009

En orange, så underbart vacker dröm

Avfärd kl: 06:24
Längd: 15.3 km
Tid: 2"12"08
Antal steg: 16 001
Väder: Strålande solksken med ytterst få moln.
Vikter: 4 kilo totalt. 1 kilo på varje fotled och 1 kilo på varje handled.
Kläder: Långa byxor, långärmad t-tröja och t-tröja över den.
Runda: Långa Hisingen.


Jobbig dag. Inte jobbigt att komma upp dock. Men lite småtrist att promenera idag. Vissa dagar är ju helt enkelt tuffare men det är ju det som är lite tjusningen också. Att klara av det även när det inte är så kul, då är man så jävla nöjd när man kommer hem. Mer än annars.

Men det finns ju anledningar till att man går upp tidigt. Att ha staden för sig själv. Eller att springa på sådant här på en helt tom Avenyn (det piggar upp en hel del kan jag säga...):



Tror ni han bryr sig speciellt mycket om p-boten han fått?



Hörs sen. Boom.

måndag 18 maj 2009

Vad fan är det du sysslar med, din idiot?

Avfärd kl: 07:21
Längd: 15.2 km
Tid: 2"11"18
Antal steg: 15 903
Väder: Molnigt med regn i luften. Varmare efter halva sträckan.
Vikter: 4 kilo totalt. 1 kilo på varje fotled och 1 kilo på varje handled.
Kläder: Långa byxor, långärmad t-tröja och vindjacka.
Runda: Långa Hisingen.


Vadå? Vad är det du sysslar med, din idiot?

Vad håller jag på med? 

Jo, jag promenerar. Jag brukar säga att jag  går minst 1 mil varje morgon innan frukost, men det är ofta en underdrift. Genomsnitts-promenaden är nog runt 1,2 mil faktiskt. Givetvis finns det dagar då jag går mindre, eller inte alls, men det finns verkligen dagar och ibland hela perioder då jag går MYCKET mer, så långt som upp till 2 mil om dagen.

Varför håller jag på såhär? 

Ja. Det finns många anledningar men det är väl ingen idé att sticka under stol med att främsta anledningen är för att bli smal och må bra. Det är nämligen så att man blir smal och mår förbannat bra när man går en lång promenad varje dag. Alla har väl sina egna idéer och funderingar (och framtida lösningar, som aldrig kommer träda i kraft) om hur man går ner i vikt och stannar där, men jag säger detta:

"Jag skiter och promenerar för att jag vet att det fungerar."

Jag har under olika perioder i mitt liv gått från tjock jävla blobbjävel till hyfsat eller helt sjukt vältränad kille genom att gå. Det spelar ingen roll vad ni säger; ska ni gå ner i vikt - börja fan röra på er. Det ÄR så jävla enkelt. Självklart är det viktigt att äta med någon form av tanke, att dricka på en nivå som inte borderlajnar alkoholism och att kanske käka ett jävla äpple ibland istället för två hekto smågodis från 7-Eleven, men GRUNDLÄGGANDE: Om du gör AV med fler kalorier än du trycker IN så går du NER i vikt. Så visst. Drick sprit 4 gånger i veckan. Går du varje dag så levlar du eller går ner (sakta) ändå, men RÖR dig. Tro mig. Det funkar.
Dessutom fungerar huvudet otroligt bra när man går. Man tänker mycket men på ett mer kreativt och strukturerat sätt. Idéer kommer ofta till mig under promenader likväl som utveckling av tidigare idéer, och lösningar på problem man har tenderar att hitta fram när man rör sig. Särskilt när det är tidigt på morgonen.

Hur länge har jag varit såhär skadad?

Jag har sysslat med det här, på en ganska sjuk nivå, mer eller mindre sedan slutet på förra seklet. Nu låter det som om jag är väldigt gammal och det är jag väl kanske, men jag menar ändå bara att jag började seriöst runt år 2000. Sedan dess har det gått lite i cykler på ungefär tre år, med två år utan promenader - ett år med intensiv träning och promenader varje dag. Jag var i form som fan 2003, 2006 och nu börjar jag närma mig rätt bra form igen, 2009.

När går jag?

Jag går i 19 fall av 20 på morgonen. Så tidigt som möjligt och så fort jag vaknar. Avfärd hemifrån brukar ske mellan 6 - 8 på morgonen men det har hänt att jag ramlar utanför dörren så tidigt som 5 eller till och med 4. Anledningen till detta är ju dels att det vid ett flertal tillfällen är vetenskapligt bevisat att kroppen förbränner som mest om man kommer ut och promenerar helst innan man har vaknat. Men det är också så att staden (Göteborg i mitt fall) är helt underbar när man får ha den för sig själv. Plus att man hinner hem innan "dagen" börjar och så BRA som dagarna blir när man hunnit promenera över en mil innan man börjar, det är nästan löjligt.

Vart går jag?

Jag går i Göteborg. Jag bor mitt i stan och utgår alltid från min egen port och i de fall jag väljer en av mina egna "rundor" så brukar jag också landa i min egen port efter uträttat förvärv. Jag har genom åren gått otaliga rundor och slingor och motionssträckor men har väl kommit fram till ett par olika jag tycker väldigt mycket om och de har jag gett namn för att kunna referera till dem när jag snackar med folk. Den största favoriten kallar jag "Långa Hisingen" och är helt enkelt Valand - Majorna - Älvsgorgsbron - Eriksberg - Lindholmen - Göta Älvbron - Brunnsparken och åter Valand. Jag har ett gäng andra rundor; tex. "Mölndals-Ryssen" och jag skall förklara och visa dessa på karta senare.

Skall berätta vad jag använder för utrustning också. Återkommer om detta i senare inlägg.

Slutligen:

Och förresten, trevliga de är mot sina antsällda på Ericsson i Lindholmen på Hisingen:



Vet inte, men brukar de inte normalt vara så att man har GRATIS parkering utanför sitt jobb i allmänhet och om företaget ligger en bra bit utanför absoluta centrum i vilken stor stad som helst i synnerhet? Tyckte de att det var trevligt nog att ge sina anställda en EGEN beljettautomat? Låter ju verkligen som en löneförmån. Att få betala för parkeringen på JOBBET är ju inte så kul, men det är klart, är det i en EGEN automat så...

SÅ jävla big är ni inte, Ericsson.

Hörs imorgon. Boom. 

söndag 17 maj 2009

Första orden, 255e promenaden


Tänkte börja blogga lite. För att jag promenerar så jävla mycket. Förstår inte riktigt varför någon skulle vilja läsa om det men vafan. Man vet ju aldrig.

Söndag. 1.8 mil med vikter på armar och ben, i sällskap med min flickvän.

Började med att lämna sängen, hoppa upp och promenera "Ryssen" (detta är namnet på en av mina rundor, skall förklara tydligare senare vilka de är, hur man går dem, hur långa de är etc.). Kom hem, plockade upp min flickvän och gick sedan nästan hela "Hisingen". Det resulterade i totalt 1, 8 mil för min del och detta med 1 kilos-vikter på BÅDE fötter och armar.

Gick förbi en mycket rolig skylt. Det står GODS (som i "Farligt gods") och någon hade lagt dit "metal" före så det blev "Metal Gods", som ju är ett Judas Priest-album från 1982 och dessutom ett coverband som spelar... ...ja. Judas-covers såklart. 



Mycket roligt. Faktiskt.
Det är inte ofta sånt där kladd brukar bli kul men det här var verkligen lyckat.

Gratulerar till den okända kreatören. Gör mer sånt! 



Är en aning trött nu. Japp.

Hörs imorgon.