torsdag 2 juli 2009

The Stol på en pinne in Pöl City




Avfärd kl: 07:39
Längd: 8.1 km
Tid: 01"15"24
Antal steg: 8 458
Väder: Galet varmt. Stekande sol. Sprutande svett.
Kläder: Fox-dojjorna, svarta shorts och svart AIV-t-tröja.
Vikter: 1 kilo på varje extremitet.
Runda: Tänkte jag skulle gått en runda men kartan stämde inte så jag gick... Brogatan.


Det höga huset på bilden ovan är hotellet. Jag bor i rummet längst upp, längst till vänster. NU vet ni det.

Fortfarande Nässjö. Jag har en liten karta över stan så jag kollade på den (duh) och hittade en liten runda. Började gå denna, kom till en avfart som skulle övergå i gångväg och sedan tillbaka till civilisationen. Den slutade i ett grustag. Så det var bara att vända och gå tillbaka samma väg jag kom. Och den hette Brogatan. Vägen alltså. Den är lång. Och rak. Och nu vet jag hur den ser ut.

Men utmed den hittade jag några roliga grejer. För det första har de ett tågmuseum här. Jag smet in mellan ett par öppna grindar och hittade det här loket. Helt sjukt coolt. Det är ett litet tjockis-lok. Mycket roligt.





Sen sprang jag på krogen. Det här signalerar väl alldeles tydligt vilken typ av "stad" jag befinner mig i. Detta är "Krogen" i Nässjö...





Jag förstår ju själv att det är stolen som heter "Pinnen", men det blir bara så... fel, på ett bra sätt när de sätter upp en skitstor stol på en pinne. I en rondell. Och sedan döper rondellen till...





Som avslutning på min runda-redogörelse idag kan jag bara konstatera att de har en mycket kompetent inköpare av idrottstillbehör/klockor i Nässjö kommun. Hittade en jävligt stor idrottsplats och på den - en riktig klocka. Allt är förlåtet Nässjö!

Kääärlek!



Idag åker jag hem till Götet.
Imorgon är det Arvika-festivalen som gäller.
Hörs då.


Boom?

onsdag 1 juli 2009

The Pöl City




Avfärd kl: 08:10 + 12:51
Längd: 6.4 km + 1.9 km
Tid: 01"01"03 + 00"17"54
Antal steg: 6 734 + 1 980
Väder: Galet varmt. Förbannat jävla galet varmt.
Kläder: Fox-dojjorna, svarta shorts och svart t-tröja. Samma som igår.
Vikter: 1 kilo på varje extremitet.
Runda: Faktiskt ingen aning. Till Nässjö Kyrka och något indomr och sen hem. + En sväng förbi stadens 5 reastauranger.


Till att börja med vill jag säga "EUREKA!". Jag har funnit det. Sättet att föra över bilder med Blåtand från mobil till PC: Så NU ska ni få SE vad det är jag pratar om! Mycket trevligt.

Nässjö alltså.
En väldigt identidetslös "stad". Jag vet inte om det är en "stad" men det är vad jag kallar den. En väldigt liten stad men ändock. En stad.

Den ger liksom inget intryck. Varken jag eller min tjej verkar få någon känsla för den. Man brukar ju alltid få NÅGON form av idé om vad det är för ställe man vistas på men inte här. Det är fint men inte skitfint. Det är trevligt men väldigt sömnigt. Det är lite människor men alla verkar gråa och ger inget vidare intryck.

Och sedan "utelivet". Ja. Vad skall jag säga... Till exempel: Vi skulle ut och äta i måndags, på kvällen, och kollade alla tillgängliga medel för att få reda på vad som bjöds i matväg här. Och det var inte mycket, det må jag säga.

Vi kollade nätet (Googlade, kollade Nässjö turistinformation etc), vi kollade Lokaldelen (den lilla, lokala varianten av telefonkatalogen, som väl nästan ingen under 45 använder längre), vi frågade i repan på hotellet där vi bor och till slut GICK vi runt och letade i stan.

Vi hittade, och detta är inget skämt:

¤ 2 451 pizzerior. Vi ville äta LITE finare så vi hoppade över dem. Men... ja. Fortsätt läs så får ni se vart vi hamnade och vad som till slut hamnade i våra magar...

¤ 1 st lite "finare" pizzeria, som väl hade ett lite över genomsnitt genomtänkt namn (eller så var det bara tur...): "En italienare och en grek". Verkade som - just en lite finare pizzeria - men alltså fortfarande en pizzeria. Kändes som om det fanns NÅGOT roligare, så vi gick vidare.



¤ 1 st ställe som hade vad som verkade vara lite "pub"-ambitioner, med det overkligt dåliga namnet "High Quality". Om stället HETER High Quality, vad ÄR det för kvalitet då? Särskilt som det helt uppenbart inte var något speciellt fantastiskt ställe. Som att döpa en trimmad Volvo till "Snabb". Det blir inte bra för det liksom. Så det gick bort.





¤ Ett ställe som hette "Steakhouse" (lika dåligt självförklarande och därmed avslöjande som "High Quality") som vid närmare granskning visade sig vara någon form av köttrestaurang i snabbmats-kostym. De hade ett klassiskt beställningssystem, det där som bygger på att man står i kö, tittar och pekar på en bakgrundsbelyst meny i taket ovanför kassorna och tar med maten själv på en bricka, a la McDonalds och Burger King. Dock utan att detta var någon världskänd franschise, vilket medför att man inte har någon som helst aning om vad fan de serverar. Det gick bort. Ordentligt.





¤ Ett ställe som hette "Bryggeriet". (Det finns väl ett "Bryggeriet" i varje stad, eller hur?) Där satt traktens GHB-kokare i samlad tropp på uteserveringen och eyeballade oss och detta, tillsammans med den överlag jävligt sunkiga känslan, gjorde att detta gick bort. Som fan.





¤ Coco Thai. Till vår senare stora irritation gick vi aldrig in där och kollade, utan förkastade det bara genom att se entrén, för att vi liksom förutsatte att det var en vanlig thairestaurang. Dessutom såg vi ingen uteservering och det var ju så jävla varmt så vi ville VÄLDIGT gärna sitta utomhus. Så vi vände halvvägs in på deras gata. (Vi ramlade in där igår istället och det är klart att de hade en SKITMYSIG uteservering på innegården, plus skitgod mat och ultratrevlig personal... Så där äter vi ikväll. Helt klart.)






Det var det.


Det var vad som fanns. Ja, det finns en jävla nattklubb/reastaurang som heter AJ´s som vi INTE ville äta på (om det ens GÅR att äta där, det verkar som den typen av ställe som har någon extremt sorglig ursäkt för kök och kock bara för att få tillstånd att servera alkohol) och så har ju hotellet en servering men det känns ju inte så kul liksom.
Så va fan gjorde vi? Jo, vi ramlade tillbaka till "En italienare och en grek" och satte oss där. De hade i alla fall en uteservering och verkade LITE roligare än en pizzeria.

Det var det inte. Det var en pizzeria. Så vi tog seden dit vi kom och åt... pizza. Känn på den. Efter allt detta harvande och ihärdigt försökande blev det pizza til slut ÄNDÅ...
Fast det var gott, och en trevlig... pizza-upplevelse. Förutom att personalen blev skitirriterade på mig för att jag inte kunde bestämma mig. Men det brukar de bli. Jag är lätt att irritera mig på. Hehe.

Allt går liksom hand i hand här. Inget sticker ut och inget är något speciellt. Men det är lugnt och hyfsat mysigt och... ja. Ni fattar.

Välkommen till Pöl City. The Stad utan identitet.

BOOM!

tisdag 30 juni 2009

Back in black

Avfärd kl: 06:47 + 12:21
Längd: 4.3 km + 5.0 km
Tid: 00"39"16 + 00"45"38
Antal steg: 4481 + 5256
Väder: INTE strålande sol. Halvmulnigt. (Eget ord. "Mulnigt". Roligt. Eller inte.)
Vikter: 1 kilo på varje extremitet.
Kläder: Fox-dojjorna, svarta shorts och svart t-tröja. Inte "Back in blue" liksom.
Runda: Eh... Runt sjön i Nässjö...? Nässjö-rundan? Lilla Pöl-Svängen?


Vafan. Fuck it. Nu kör vi igen.

Sorry jag varit lite tyst det senaste. Hade någon slags blogg-depression, (där har vi ett nytt ord. Ungefär som naken-chock, fast bättre) som ursprungligen grundades i två saker:

1. Har ingen egen bärbar dator. Vilket gör att man måste få tag i en burk att göra det från när man är ute och reser och ibland tar det emot lite. Det blir liksom lite jobbigare att få det gjort och då får man det inte gjort och har man inte fått det gjort på ett tag så får man det inte gjort för att man inte fått det gjort på ett tag. Fattar ni?

2. PC. Jag har blivit tvungen att försöka blogga från PC ett par gånger, som följd av ovan nämnda anledning, och jag kan ju bara säga en sak: Bluetooth och PC är som en fisk i en chipspåse. Det går att få ner fiskjäveln men den lever inte länge. Jag har alltså inte lyckats få min SonyEricsson W890i att prata med en Fujitsu Siemens och därmed hade det inte blivit några bilder på mina upplägg och då har jag inte orkat heller. Det forlorar lite av sin poäng om man inte har bilder. Skall jag beskriva i ord hur en Pugeot 107 med SPINNERS ser ut? Visst, men tro mig, det är INTE lika kul som att SE det. Ojojoooj.

Jag sitter nu med TVÅ små bärbara PC omkring mig men inte fan hjälper det. Skall försöka lite till och se om jag löser det men annars får ni klara er utan bilder tills jag kommer till en Mac. Som det bara är att välja "Skicka via Blåtand" till, så dyker den upp i datorn. Svårare än så skall det väl inte vara idag, kan man tycka...

Men nu skiter vi i det. Jag är i Nässjö. Sitter på ett hotellrum och tänker ta tag i bloggandet igen.
Gick en kort jävla promenad med min flickvän idag, två varv runt en pöl här i Nässjö. Men sedan, sedan jävlar sprang jag upp för de 9 (nio!) våningarna på hotellet, med vikter på armar och ben. DET är jobbigt. FY fan. Men säkert bra för något. Hehe.

Återkommer senare med lite bilder - om jag lyckas.

BOOOM!!!

HALLÅ!!! Update. Kom ut igen sen. Gick runt en annan pöl de har här. Fast en Pöl Deluxe om man säger, för den hade en badplats inopererad på sig. Lite som silikontuttar, fast i pöl-väg.

Och nog jävlar skulle jag på de där trapporna igen. Nio våningar med vikter igen. Men det var lättare den här gången. KOnstigt. Verkligen konstigt.

Vi hörs imorgon, mina små ankungar. Med fler insikter om Nässjö.


Tjohej.