lördag 11 juli 2009

De kan klockor i Hultsfred också



Avfärd kl: 09:03
Längd: 7.2 km
Tid: 01"04"26
Antal steg: 7 496
Väder: Mulet men varmt.
Kläder: Fox-dojjorna, gröna shorts och svart t-tröja.
Vikter: Inga vikter med till Hultsfred.




God dag, mina damer och herrar. Vaknade runt halv nio i morse i det här huset. Det är familjen Skölds hus i Hultsfred. De är så underbart fantastiska så de låter oss låna undervåningen till den här kåken när vi spelar på Hultsfred, vilket vi ju gjorde igår. Det är inte riktigt möjligt att beskriva hur jävla skänt det är att ha en varm och skön villa att krypa mer till, med riktig toalett, dusch och värme. Tälta? Nejdu. Det är jag ALLDLES för bortskämd för. Har faktiskt bara tältat en enda gång på festival och då var det på en jävla VIP-camping på Roskilde. Jag är mycket fånig. Men nöjd.

Gick en sväng i morse då. Tog ett varv upp runt andra delar av Hultsfred, så långt från festivalen man kan komma. En sak jag lade märke till var att fol i den här orten verkar ha en väldig fasination för utdmyckning av sina trädgårdar. Jag hittade en JÄVLA massa olika, många rätt ambitiösa, fantasifulla trädgårdsdekorationer. Kolla in:




Nalle Puh på en pinne.





En GLAD soptunna. (Hur ofta ser man det egentligen?)





En liten version av sitt hus. Bredvis sitt i hus. I trädgården utanför sitt stora hus. Har man sitt lilla hus. Jajamen. Och är det fan inte ett skitlitet hus bredvid det lilla huset också?




Ett trädgårdsmonster i trä. Faktiskt riktigt läskigt, vilket nog inte riktigt framgår av bilden. Och svampar under granen. Självklart.



En familj med disfigurerade skogsmongon med sin lilla röda stuga under busken till vänster. Men de är så jävla små att de inte riktigt syns. Vågade inte riktigt klampa in i trädgården och ta en närmare bild. Sorry. Men de var fula som fan ändå.




Det här är något så konstigt som någon form av träfigur som jag tror skall likna en asiatisk kvinna med en hink. Ni vet. En asiatisk kvinna med hink. I en trädgård i Hultsfred. Notera även trähuvudet som sticker upp ur brunnen. Syns kanske inte så bra men det är någon i brunnen. Av trä. Bredvid den asiatiska kvinnan av trä. Som har en hink. Jajamen.



Sedan har vi den här. Den kan väl inte kategiriseras som "trädgårdsdekoration" utan är med utsmyckning av det officiella rummet. Men vi skulle kunna kalla den "Orten Hultsfreds Officiella Trädgårdstomte". Det är ju, föga förvånande, en figur av något som spelar gitarr.

Sedan sprang jag ju på lite andra roliga grejer. Det här med smakfullt stajlade bilar är ju en riktigt läskig balansgång. Det här med att sätta på vinge på sin bil, bir nästan alltid fel. Här är ett exempel på att verkligen misslyckas:




Sen är man ju från stan och i stan är det ju många som kladdar och tagar och då har man ju fått en uppfattning om att de flesta som sysslar med den här sortens skitful "konst" verkar vilja ha "tuffa" namn att skriva på väggar och spåragnar. Så funkar det INTE i Hultsfred. Mycket charmigt ("Sven" och "Ulle" är nästan så otufft att det går cirkeln runt och blir skitfräckt...):



Just det ja. Giget. Vi spelade ju i Teaterladan på Hultsfredsfestivalen igår. Det är ju lite därför jag är här liksom. det gick helt grymt. Teaterladan var överfull, så ful att de inte släppte in alla som ville se oss. Och det är ju ett rätt bra betyg. Kolla in:



Ärligt. Det var sånt jävla drag. Tack alla som kom!







Här sitter vår turnéledare på min lillebror. Det som är så roligt med det är att Gunnar (turredirren) väger nästan 190 kilo och ger ungefär samma intryck som en mindre famljebil. Kalle (lillebror) väger kanske 65 kilo och är lika stabil som en bit vass. Mycket rolig bild. Och mycket roligt tillfälle.






Här har ni Max och Frukost. På mig, på planen vid logerna. Efter gig. Trötta. Det var helt sjukt kul men helt sjukt jobbigt. Bröt ihop totalt efteråt av för mycket känslor för en massa olika saker som till slut släppte efter giget. Åkte hem till huset efteråt och somnade. Totalt tömd på allt. en var det pizza och Family Guy med Henkan och Frukost. Orkade inte med festivalen mer.

Godmorgon-boom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar